Фото: syrboyi.kz
- Тазалықты сақтаңыз.
– тамақты дайындау алдында және қолданар кезінде қолыңызды жуыңыз;
– тамақ дайындау үшін қолданылатын ас үй жабдықтарын мұқият жуыңыз;
– азық-түлікті жәндіктерден және басқа жануарлардан сақтаңыз. - Шикі азық-түлікті дайын тағамнан бөлек ұстаңыз.
– шикі етті басқа азық-түліктерден бөлек ұзаңыз;
– шикі етті турауға бөлек пышақ пен тақтай қолданыңыз.
– шикі және дайын азық-түлік өнімдерін араластырмай жабық ыдыста сақтаңыз; - Мұқият термиялық өндеуден өткізіңіз.
– азық-түліктерді әсіресе ет, құс еті, жұмыртқа, теңіз өнімдерін мұқият қуырыңыз немесе пісіріңіз. - Азық-түлікті қауіпсіз температурада сақтаңыз.
– дайын тағамды бөлме температурасында екі сағаттан артық қалдырмаңыз;
– барлық дайындалған және тез бұзылатын өнімдерді (50C төмен температурада) салқындатыңыз;
– дайындалған тағамды ыдысқа салғанша ыстық күйінде сақтаңыз. - Балғын азық-түліктерді таңдаңыз.
– таза суды қолданыңыз;
– жеміс пен көкөністі, әсіресе шикідей тұтынатын жағдайда жуыңыз;
– пайдалану мерзімі аяқталған азық-түлікті қолданбаңыз.
Алима АБДУШУКУРОВА,
Қызылорда бөлімшелік көліктегі
санитариялық-эпидемиологиялық
бақылау басқармасының бас маманы
Пікірлер жоқ. Бірінші болыңыз!