Фото: syrboyi.kz
- Тазалықты сақтаңыз.
— тамақты дайындау алдында және қолданар кезінде қолыңызды жуыңыз;
— тамақ дайындау үшін қолданылатын ас үй жабдықтарын мұқият жуыңыз;
— азық-түлікті жәндіктерден және басқа жануарлардан сақтаңыз. - Шикі азық-түлікті дайын тағамнан бөлек ұстаңыз.
— шикі етті басқа азық-түліктерден бөлек ұзаңыз;
— шикі етті турауға бөлек пышақ пен тақтай қолданыңыз.
— шикі және дайын азық-түлік өнімдерін араластырмай жабық ыдыста сақтаңыз; - Мұқият термиялық өндеуден өткізіңіз.
— азық-түліктерді әсіресе ет, құс еті, жұмыртқа, теңіз өнімдерін мұқият қуырыңыз немесе пісіріңіз. - Азық-түлікті қауіпсіз температурада сақтаңыз.
— дайын тағамды бөлме температурасында екі сағаттан артық қалдырмаңыз;
— барлық дайындалған және тез бұзылатын өнімдерді (50C төмен температурада) салқындатыңыз;
— дайындалған тағамды ыдысқа салғанша ыстық күйінде сақтаңыз. - Балғын азық-түліктерді таңдаңыз.
— таза суды қолданыңыз;
— жеміс пен көкөністі, әсіресе шикідей тұтынатын жағдайда жуыңыз;
— пайдалану мерзімі аяқталған азық-түлікті қолданбаңыз.
Алима АБДУШУКУРОВА,
Қызылорда бөлімшелік көліктегі
санитариялық-эпидемиологиялық
бақылау басқармасының бас маманы
Пікірлер жоқ. Бірінші болыңыз!